null 2020-04-23-vilajuiga-i-el-bulli-foundation-suneixen-per-explicar-la-magia-de-la-nostra-aigua

Vilajuïga i El Bulli Foundation s’uneixen per explicar la màgia de la nostra aigua

23 d’abril 2020

El nostre vincle amb Ferran Adrià, el pare de la gastronomia moderna, comença fa molts anys; hem estat comensals de la mateix taula tant de temps que gairebé no sabríem gaudir de l’experiència gastronòmica els uns sense els altres. De fet, la nostra aigua se servia al seu restaurant, El Bulli. Per això, quan en Ferran ens va comunicar que volia comptar amb nosaltres en el seu nou projecte, Bullipedia –més concretament, en el desenvolupament dels quatre volums dedicats als productes no elaborats–, no ens va poder fer més il·lusió.

Per a Ferran Adrià, l’aigua és un producte no elaborat fonamental i «només una aigua doblement natural com Vilajuïga ens podia ajudar a fomentar el coneixement sobre aquests tipus de productes, molt importants en la gastronomia». Després de tants anys omplint de sabor i punts de gas els paladars de milers de persones, volíem involucrar-nos plenament amb l’equip d’ElBulliFoundation en aquest apassionant projecte per entendre i aprendre una mica més sobre la màgia dels productes no elaborats.

«Molt breument, podríem dir que Bullipedia és un reflex del desenvolupament del coneixement als àmbits alimentaris, culinaris i gastronòmics. Un esforç eloqüent per deixar documentada tota la saviesa acumulada durant segles, des de la més bàsica, immediata i popular fins a la més il·lustrada i científica.» Joan Fornós, director general de Vilajuïga.

Ja ha sortit a la venda el primer dels quatre volums, que es titula «Productos no elaborados. Qué son, clasificaciones y categorías». És la introducció acadèmica per conèixer i entendre el valor d’aquests productes i la seva personalitat dins de la gastronomia. Mitjançant il·lustracions, fotos i mapes conceptuals, l’objectiu és donar a conèixer a professionals, estudiants i aficionats a la cuina les qualitats i les propietats d’aquests productes, utilitzats tant en l’alimentació com en la gastronomia, partint d’una visió holística i històrica.

Amb el segon volum, titulat «Taxonomía de los productos no elaborados», podrem descobrir les característiques biològiques i morfològiques dels productes no elaborats. Un volum molt inspirador que sublimarà el coneixement general de qualsevol persona. De fet, el seu objectiu serà aquest: transmetre la màgia que envolta els nostres productes i la nostra meravellosa gastronomia.

El tercer intentarà donar les pautes i el coneixement que un professional del sector ha de tenir –pel que fa a aquests productes– en el dia a dia d’un restaurant gastronòmic. Finalment, el quart s’ha de comercialitzar, en principi, el primer trimestre de 2021 i ens aproximarà a la història d’aquests productes no elaborats.

És un orgull participar en la difusió del coneixement gastronòmic amb aquests quatre volums que, sens dubte, obren un nou esquema de pensament per a qualsevol cuina, professional o estudiant, i que continuen i continuaran condimentant les nostres creacions.

Aprendre a entendre. Aprendre a saber. Aprendre a ordenar. Aprendre amb uns punts de gas.

Aprendre, sempre.

Gràcies, Ferran!